Piškot z mandlové mouky
Ingredience:
110 g másla
110 g krémového sýra (Lučina, Palouček, Žervé)
140 g mandlové mouky
5 vajec
1-2 lžíce erythritolu
2 lžičky prášku do pečiva
Postup:
Změklé máslo vyšleháme nejdříve samotné a později k němu přimícháme krémový sýr. Krémový sýr by měl mít stejnou teplotu jako máslo, aby se netvořily hrudky. Vejce by měla mít také pokojovou teplotu.
Oddělíme žloutky od bílků a žloutky postupně jedno po druhém přimícháme do směsi másla a sýra.
Mezitím všechny suché ingredience, mandlovou mouku, erythritol a prášek do pečiva, smícháme dohromady a přimícháme k vaječno-máslové směsi.
Bílky vyšleháme do tuhého sněhu a sníh opatrně, nejlépe ručně, přimícháme do směsi.
Pekáček vyložíme pečícím papírem a na něm rozložíme těsto. Uhladíme a necháme péct při 180 °C asi 30 minut až bude mít těsto zlatavou barvu.
Jestli je těsto hotové, zjistíme špejlí, na kterou se po zapíchnutí upečené těsto nelepí.
Těsto můžeme dále využít v mnoha receptech, jako je například tiramisu nebo malinový dortík.
Nutriční hodnoty (100 g):
Energetická hodnota: 315 kcal
Bílkoviny: 18 g
Sacharidy: 2 g
Tuky: 25 g
Malinový dortík
Tiramisu