Ovocný koláč

Ingredience:
Korpus:
100 g mandlové mouky
100 g kešu mouky (nebo 50 g kešu mouky a 50 g mletého máku)
2 vejce
150 g bílého tučného jogurtu
125 ml plnotučného mléka
1 lžička xanthanové gumy
40 g erythritolu
1/2 sáčku prášku do pečiva
20 g rozpuštěného másla
ovoce dle chuti
kousky vysokoprocentní čokolády
Drobenka:
1-2 lžíce másla
3 lžíce mletých lískových ořechů
1 lžíce strouhaného kokosu
erythritol
skořice
Postup:
Smícháme suché ingredience (obě mouky, xanthanovou gumu, erythritol a prášek do pečiva). V druhé misce smícháme žloutky s jogurtem a mlékem.
Spojíme dohromady, přidáme rozpuštěné máslo a opatrně přimícháme ušlehané bílky.
Nalijeme do koláčové formy o průměru 24 cm, poklademe ovocem dle chuti a případně poklademe kousky čokolády. Nakonec posypeme drobenkou (nemusí být).
Na drobenku smícháme povolené máslo, mleté lískové ořechy (nebo lískooříškovou mouku) a strouhaný kokos. Můžeme dochutit erythritolem a skořicí.
Nutriční hodnoty (100 g):
Tentokrát uvádíme nutriční hodnoty pouze na korpus, jelikož ovoce a drobenka jsou dle vašeho výběru.
Energetická hodnota: 325 kcal
Bílkoviny: 11 g
Sacharidy: 12 g
Tuky: 27 g