Cheesecake

Ingredience:
Korpus:
80 g másla
80 g mandlové mouky
3 lžíce erythritolu
1 lžička xanthanové gumy
1 vejce
1/4 lžičky soli
Náplň:
250 g tvarohu
300 g smetanového sýra (žervé, lučina, philadephia apod.)
200 ml šlehačky nebo kysané smetany
80 g erythritolu
citronová kůra
šťáva z citronu
3 velká vejce
Postup:
Máslo rozpustíme v mikrovlnné troubě, přidáme vejce, erythritol a sůl. Dobře zamícháme. Začneme přidávat mandlovou mouku. Těsto by mělo být lepivé, pokud je hodně „tekuté“ dáme více mandlové mouky. Dejte alespoň na hodinu do ledničky.
Těsto vyformujeme do zapékací koláčové nebo dortové formy s vyšším okrajem. Dáme péci 15 minut do trouby předehřáté na 160°C. Vyndáme z trouby a necháme vychladnout.
V mixéru umixujeme tvaroh, smetanový sýr a postupně přidáváme buď kysanou smetanu nebo šlehačku, poté sladidlo, citronovou šťávu i kůru. Umixujeme do hladké hmoty a postupně přidáváme vejce. Vlijeme na předpečený a mírně vychladlý korpus. Necháme minimálně 5 minut stát (kvůli bublinkám) a poté pečeme v troubě při 160°C asi 45 minut až hodinu.
Neměli bychom přepéct. Při poklepání na formu by se náplň cheesecaku měla stále lehce hýbat jako želé.
Vypneme troubu a cheesecake necháme vychladnout v troubě. Poté necháme na chladném místě do druhého dne ztuhnout.
Nutriční hodnoty (100 g):
Energetická hodnota: 294 kcal
Bílkoviny: 9 g
Sacharidy: 4 g
Tuky: 27 g