Čokoládovo-kokosová kolečka
Ingredience:
4 celá vejce
160 g kokosového oleje
80 g erythritolu
40 g kakaa
půl lžičky skořice
100 g mandlové mouky
60 g kokosové mouky
tmavá čokoláda, kokosový olej
pekanové či vlašské ořechy
Postup:
V míse rozšleháme vejce s rozpuštěným kokosovým olejem a erythritolem. Erythritol se nerozpustí úplně, rozpouští se až za vyšších teplot. Přidáme kakao, skořici a mouku a vypracujeme těsto. Mouku můžeme použít buď mandlovou či jen kokosovou. My použily kombinaci obou, protože kokosová mouka je chuťově poměrně výrazná. Těsto by mělo být měkké, vláčné, ale ne příliš lepivé. Případně přidejte mouku či olej. Záleží na mouce kterou používáte jak moc saje.
Těsto zabalíme do potravinové folie necháme odpočinout v lednici minimálně hodinu, nejlépe přes noc.
Těsto vyválíme přes dva pečící papíry či igelitové sáčky na tloušťku cca 3-5 mm a vykrajujeme kolečka. Pečeme při 180°C. Kolečka v troubě nejprve povolí a pustí kokosový olej, ale po několika minutách olej vyschne. V tu chvíli kolečka pečeme ještě 1-2 min a poté vyndáme z trouby. Záleží na zkušenostech s vaší troubou, kokosová mouka má tendence se rychleji připálit, takže je potřeba pečení hlídat.
Kolečka nechte vychladnout na pečícím papíru než s nimi budete dále pracovat. Kolečka by měla být i po vychladnutí spíše měkká, ale ne drobivá.
Kolečka ozdobíme vysokoprocentní tmavou čokoládou rozpuštěnou s kokosovým olejem. Navrch dáme půlku pekanového či vlašského ořechu. Případně je promažeme máslovým či ořechovým krémem a slepíme. My jsme máslový krém vyšlehaly ze změklého másla, erythritolu a lučiny do nadýchané hladké hmoty.