Masová pizza

Ingredience:
Korpus:
450 g kuřecího masa
70 g strouhaného parmazánu
2 lžičky sušené bazalky
1 lžička sušeného česneku
2 lžičky tymiánu
sůl, pepř
olivový olej
Ozdobení:
100 g salámu
1/2 červené papriky
14 ks cherry rajčátek
bazalkové pesto
60 g strouhaného sýra (např. gouda)
oregano
Postup:
Předehřejeme si troubu na 180°C. Kuřecí maso (můžete použít prsní nebo stehenní část) nakrájíme na větší kousky a v mixéru rozemeleme na jemno, až se maso spojí a začne v mixéru tvořit kouli.
Maso promícháme s nastrouhaným parmezánem, bazalkou, sušeným česnekem, tymiánem, solí a pepřem. Sušenou bazalku promneme mezi prsty, aby se rozvoněla.
Do formy na quiche či na plech vložíme pečící papír, který lehce potřeme olivovým olejem. Na něj pak rozprostřeme masovou směs a vytvoříme kulatý tvar, vysoký přibližně 1 cm.
Pečeme do lehkého zezlátnutí směsi.
Poté korpus vyjmeme z trouby, potřeme bazalkovým pestem, poklademe kolečky salámu, na proužky nakrájenou paprikou, na půlky rozkrojenými cherry rajčátky, posypeme oregánem a sýrem.
Pečeme do zezlátnutí sýru.
Může se stát, že maso během pečení pustí hodně šťávy, není to na závadu, šťávu ještě před ozdobením pizzy opatrně slijte.
Můžete zkusit další různé ingredience, například špenát s ricottou, či rajčatový základ.
Nutriční hodnoty (100 g):
Kalorická hodnota: 263 kcal
Bílkoviny: 17 g
Sacharidy: 2 g
Tuky: 7 g