Lilkové lasagne
Ingredience:
2 menší lilky (500 g)
500 g boloňské omáčky (viz náš recept)
250 g ricotty
100 g mozzarelly
20 g parmezánu
1 vejce
sůl, pepř
sušené oregano
Postup:
Lilkům odřízneme oba konce a podélně nakrájíme na slabší plátky. Plátky osolíme a necháme asi 15 minut odležet. Poté osušíme kuchyňským papírem a buď na sucho na pánvi z obou stran opečeme nebo naskládáme na pekáč a chvíli pečeme v troubě.
Mezitím si připravíme boloňskou omáčku podle našeho receptu.
Rozmícháme ricottu s nastrouhanou mozzarellou, vejcem, parmezánem. Sýrovou směs osolíme, opepříme a přidáme sušené oregano. Dobře promícháme.
Na dno pekáčku nebo zapékací misky dáme trochu omáčky, kterou rozprostřeme po celé ploše. Na omáčku naskládáme lilek, na lilek dáme sýrovou směs. Postup opakujeme, tj. na sýrovou směs dáme opět omáčku, lilek a završíme sýrovou směsí. Nám tento postup vyšel na tři vrstvy a závěr by měl patřit sýrové směsi, kterou můžeme na závěr posypat ještě parmezánem.
Pečeme asi 40 minut při 180°C.
Nutriční hodnoty (100 g):
Energetická hodnota: 173 kcal
Bílkoviny: 9 g
Sacharidy: 7 g
Tuky: 12 g