Česnekové bagetky
Ingredience:
150 g mandlové mouky
40 g psyllia
10 g kypřícího prášku
1 lžička soli
2 lžičky vinného octa
225 ml vroucí vody
3 bílky
Česnekové máslo:
100 g másla
2 stroužky česneku
čerstvá petržel
Postup:
V míse smícháme všechny sypké suroviny, které důkladně promícháme.
Vyšleháme do tuha vaječné bílky, ke kterým na závěr přidáme 2 lžičky vinného octa.
Do sypké směsi nejprve přilijeme vroucí vodu, směs se rychle zpění.
V tuto chvíli přidáme vyšlehané bílky a ručním mixérem šleháme cca 30 s, až těsto konzistencí připomíná modelínu. Dáváme pozor, abychom těsto nepřešlehali.
Těsto si rozdělíme na 8-10 kusů a vlhkými prsty tvoříme malé válečky. Těsto v troubě zdvojnásobí objem. Pečeme přibližně 40-50 minut při 170°C.
Během pečení si připravíme česnekové máslo. V mističce umícháme povolené máslo s prolisovaným česnekem a nadrobno nasekanou petrželí. Lehce osolíme. Další možností je použít naše bylinkové máslo.
Bagetky po dopečení necháme vychladnout. Podélně rozkrojíme a potřeme česnekovým máslem. Troubu zvýšíme na 200°C a bagetky zapečeme dozlatova.
Nutriční hodnoty (100 g):
Energetická hodnota: 400 kcal
Bílkoviny: 27 g
Sacharidy: 5 g
Tuky: 29 g