Česnekové bagetky

Česnekové bagetky

Ingredience:
150 g mandlové mouky
40 g psyllia
10 g kypřícího prášku
1 lžička soli
2 lžičky vinného octa
225 ml vroucí vody
3 bílky

Česnekové máslo:
100 g másla
2 stroužky česneku
čerstvá petržel

Postup:
V míse smícháme všechny sypké suroviny, které důkladně promícháme.

Vyšleháme do tuha vaječné bílky, ke kterým na závěr přidáme 2 lžičky vinného octa.

Do sypké směsi nejprve přilijeme vroucí vodu, směs se rychle zpění.

V tuto chvíli přidáme vyšlehané bílky a ručním mixérem šleháme cca 30 s, až těsto konzistencí připomíná modelínu. Dáváme pozor, abychom těsto nepřešlehali.

Těsto si rozdělíme na 8-10 kusů a vlhkými prsty tvoříme malé válečky. Těsto v troubě zdvojnásobí objem. Pečeme přibližně 40-50 minut při 170°C.

Během pečení si připravíme česnekové máslo. V mističce umícháme povolené máslo s prolisovaným česnekem a nadrobno nasekanou petrželí. Lehce osolíme. Další možností je použít naše bylinkové máslo.

Bagetky po dopečení necháme vychladnout. Podélně rozkrojíme a potřeme česnekovým máslem. Troubu zvýšíme na 200°C a bagetky zapečeme dozlatova.


Nutriční hodnoty (100 g):
Energetická hodnota: 400 kcal
Bílkoviny: 27 g
Sacharidy: 5 g
Tuky: 29 g