Masové nočky

Masové nočky

Ingredience:
500 g masa (např. kuřecí prsní, filet z lososa)
2 bílky
150 ml smetany ke šlehání
sůl, pepř

Postup:
Maso rozmixujeme v mixéru, do hladké konzistence. Poznáme to tak, že maso v mixéru začne tvořit kouli. Přilejeme dva bílky a osolíme a opepříme. Směs ještě krátce promixujeme.

Poté za stálého mixování pomalu přilijeme 100 – 150 ml smetany ke šlehání. Objem smetany volíme podle podle druhu masa, finální konzistence by měl být jemný krém, který se neroztéká a drží u sebe. Smetana by měla být co nejstudenější a vysokoprocentní. Směs dáme alespoň na 30 min vychladit do lednice.

Mezitím si připravíme větší hrnec a dáme vařit osolenou vodu. Dvěma čajovými lžičkami tvarujeme nočky a vhazujeme do vroucí vody.

Knedlíčky necháme vařit přibližně dvě minuty.

Servírujeme s různými druhy omáček, nivovou či rajčatovou. My jsme zvolily smetanovou omáčku s kari – v kastrůlku jsme si svařily smetanu ke šlehání, osolíme, opepříme a přidáme kari dle chuti. Necháme chvíli povařit a přeléváme ještě teplé nočky.


Nutriční hodnoty (100 g):
Energetická hodnota: 150 kcal
Bílkoviny: 18 g
Sacharidy: 0,6 g
Tuky: 8 g