Avokádovo-vajíčkový salát

Avokádovo-vajíčkový salát

Ingredience:
150 g avokáda
3 vejce
100 g tučného jogurtu
bílý pepř
sůl
citronová šťáva
pažitka nebo petržel podle chuti

Postup:
Avokádo rozpůlíme, vyndáme pecku, oloupeme nebo lžící vyndáme a nakrájíme na kostičky.

Vajíčka uvaříme natvrdo a po vychladnutí oloupeme a také nakrájíme na kostičky.

V míse smícháme avokádo a vajíčka s jogurtem a přidáme citronovou šťávu. Opepříme a osolíme podle chuti, přidáme popřípadě pažitku nebo petržel a dobře promícháme.

Podáváme samostatně nebo s nízkosacharidovým pečivem.


Nutriční hodnoty (100 g):
Energetická hodnota: 178 kcal
Bílkoviny: 6 g
Sacharidy: 4 g
Tuky: 14 g