Cuketové špagety s boloňským ragů

Cuketové špagety s boloňským ragů

Ingredience:
2 středně velké cukety
2 lžíce olivového oleje
parmezán

Ragů (na 4 porce):
50 g másla
180 g anglické slaniny
1 velká cibule
1 mrkev
1 kus řapíkatého celeru
400 g mletého hovězího masa
500 ml hovězího vývaru
250 ml rajčatového protlaku
125 ml červeného vína
1/4 lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
sůl, pepř

Postup:
Slaninu, cibuli, mrkev a jeden řapík celeru pokrájíme najemno na drobné kostičky. Slaninu na části másla opečeme dozlatova, poté přidáme nakrájenou zeleninu a pomalu opékáme na mírném stupni do změknutí.

Poté zvýšíme teplotu, přidáme zbylou část másla, mleté maso a necháme zhnědnout. Zalijeme hovězím vývarem, rajčatovým protlakem, vínem, ochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem. Pod pokličkou pomalu dusíme při nízké teplotě 2 hodiny. Občas promícháme.

Mezitím si připravíme cuketové „těstoviny“. Cuketu nakrájíme na tenké proužky buď pomocí nože či ve spiralizéru. Středy cuket nevyužíváme.

Cuketu osolíme, promícháme a odložíme asi na 20 minut. Poté cuketové těstoviny vložíme do čisté utěrky a cukety řádně osušíme. Smažíme do změknutí na 2 lžících olivového oleje, podle potřeby osolíme a opepříme.

Servírujeme s boloňským ragů, posypané parmezánem.


Nutriční hodnoty boloňské ragů (100 g):
Energetická hodnota: 156 kcal
Bílkoviny: 6 g
Sacharidy: 7 g
Tuky: 11 g

Nutriční hodnoty cuketové „těstoviny“ s parmezánem (100 g):
Energetická hodnota: 56 kcal
Bílkoviny: 3 g
Sacharidy: 3 g
Tuky: 4 g



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *