Bagely s cikánskou pomazánkou

Bagely s cikánskou pomazánkou

Ingredience:
Bagely:
300 g strouhané mozzarelly
60 g krémového sýra (Lučina, Palouček, Gervais apod.)
160 g mandlové mouky
2 vejce
1 prášek do pečiva
sezamové semínko (světlé, tmavé) nebo jiná semínka na posypání

Cikánská pomazánka:
100 g krémového sýra (Lučina, Palouček, Gervais apod)
15 g bílého jogurtu
30 g šunky
1 kyselá okurka
1 červená paprika
1/2 cibule
hořčice
sůl, pepř

Postup bagely:
Mozzarellu a krémový sýr vložíme do misky a vložíme na 2 minuty do mikrovlnné trouby. Zamícháme a dáme ještě na minutu do mikrovlnné trouby.

Poté dobře promícháme až se sýry zcela spojí do jedné hmoty. Přidáme mandlovou mouku prášek do pečiva a vajíčka. Opět dobře promícháme, až se všechny ingredience spojí a vytvoří těsto.

Pokud je těsto příliš lepkavé, ještě chvíli hněteme, případně přidáme trochu mouky.
Pekáč vyložíme pečícím papírem a troubu dáme předehřát na 180°C.

Těsto rozdělíme na 8 dílů a na pečícím papíře rukama vytvoříme z těsta bagely (nebo můžeme použít silikonovou formu).

Posypeme sezamem nebo jinými semínky. Pečeme asi 20 minut.

Postup pomazánka:
Šunku, okurku, papriku a cibuli nakrájíme na malé kousky a vložíme do misky. Smícháme (můžeme i ušlehat) krémový sýr, jogurt, přidáme hořčici podle chuti (asi 1 lžička), sůl a pepř.

Nakrájené ingredience přisypeme do směsi sýra a jogurtu a dobře promícháme.

Podáváme na low carb pečivu nebo samotné třeba jenom s listovým salátem.


Nutriční hodnoty bagely (100 g):
Energetická hodnota: 320 kcal
Bílkoviny: 16 g
Sacharidy: 7 g
Tuky: 27 g

Nutriční hodnoty cikánská pomazánka (100 g):
Energetická hodnota: 115 kcal
Bílkoviny: 4 g
Sacharidy: 4 g
Tuky: 9 g