Knedlíky plněné uzeným masem

Knedlíky plněné uzeným masem

Ingredience:
100 g mandlová mouka
40 g lněná mouka
2 lžičky xanthanové gumy
200 g ricotta
70 g parmazán
1 vejce
sůl
400 g uzené maso – vhodná je například krkovice či kýta
3 cibule
olej
sůl, pepř
kysané zelí
erythritol

Postup:
Smícháme mandlovou a lněnou mouku, xanthanovou gumu a parmazán. V misce rozšleháme vejce s ricottou a lehce osolíme.

Obě směsi smícháme dohromady a vypracujeme vláčné těsto. Těsto necháme v lednici odležet alespoň 1 hodinu.

Uzené maso a 1 cibuli nakrájíme na kostičky. Na oleji nejprve zpěníme cibuli, přidáme uzené maso a opékáme dozlatova. Dochutíme solí a pepřem, ale solí šetříme, neboť uzené maso je samo o sobě poměrně slané. Směs necháme lehce vychladnout a rozmixujeme na drobno v mixéru.

Navlhčíme si ruce, z těsta si uděláme v dlani mističku a opatrně plníme masovou směsí. Knedlíky by neměly mít žádné praskliny, spojíme opravdu dohladka, jinak má těsto tendenci při vaření lehce praskat. Knedlíky nevaříme ve vodě ale v páře asi 15 min.

Vedle v kastrůlku zpěníme další cibuli nakrájenou na kostičky, přidáme kysané zelí, trochu vody a vaříme do změknutí. Můžeme dosladit erythritolem, dochutíme pepřem a solí.
Knedlíky finálně dozdobíme dozlatova osmaženou cibulkou nakrájenou na kostičky či tenké proužky.


Nutriční hodnoty (100 g) – počítané bez kyseného zelí:
Energetická hodnota: 180 kcal
Bílkoviny: 14 g
Sacharidy: 5 g
Tuky: 12 g