Rybí tajine

Ingredience:
100 g cibule
1 střední lilek (300-400 g)
2 zelené cukety (ca 400 g)
1 plechovka rajčat 440 g
1 červená paprika (ca 200 g)
2-3 stroužky česneku
200 g celeru
hovězí vývar
300 g bílé ryby (my použily filety z tresky)
1 lžíce koření Ras el hanout
sůl a pepř
Postup:
Nakrájíme cibuli na kostičky a na oleji ji lehce osmahneme. Lilek, cuketu a papriky nakrájíme na větší (asi 2 x 2 cm) kousky. Když je cibulka dosklovata, přidáme česnek, koření za stálého míchání několik minut smažíme.
Přidáme lilek, cuketu, papriky a celer a opět několik minut smažíme. Když je zelenina ze všech stran lehce osmažená, přidáme nakrájená rajčata z konzervy včetně nálevu a hovězí vývar.
Stáhneme vaření na minimum a necháme alespoň 25-30 minut vařit, až je zelenina měkká. Dochutíme solí a pepřem, případně podle chuti přidáme ještě směs koření.
Zvlášť na pánvičce osmahneme osolenou a opepřenou rybu. Při servírování dáme na talíř dušenou zeleninu a na ní položíme buď celou rybu nebo nakrájenou na kousky.
Pozn. My používáme předpřipravené koření Ras el hanout. Pokud nemáte, a chcete si ho připravit doma, recept bude následovat.
Nutriční hodnoty (100 g):
Energetická hodnota: 40 kcal
Bílkoviny: 4 g
Sacharidy: 4 g
Tuky: 1 g