Zelené rybí kari (curry)
Ingredience:
1 cibule
1 lilek (ca 300 g)
1 brokolice (500 g)
1 cuketa (400 g)
300 g mražených fazolek
1 plechovka kokosového mléka (400 ml)
3 lžíce rybí omáčky
1 čerstvá chilli paprička
2 lžíce zelené kari pasty
šťáva z půl citronu
sůl a pepř na dochucení
300 g bílé ryby (my použily filety z tresky)
čerstvý koriandr
Postup:
Všechnu zeleninu mimo chilli papričky očistíme a nakrájíme na stejně velké kusy a osmahneme na oleji v hlubší pánvi (brokolici můžete případně lehce předvařit v páře). Je důležité neudělat zeleninu úplně do měkka. Zeleninu vyjmeme a dáme stranou.
Na té samé pánvi, osmahneme osolenou a opepřenou ryby z obou stran. Dáme stranou na talíř.
Na prázdné pánvi s trochou čerstvého oleje osmahneme kari pastu. Poté zalejeme kokosovým mlékem a povaříme. Přidáme rybí omáčku, a opět povaříme zhruba minutu.
Do pánve dáme všechnu zeleninu a nakrájenou chilli papričku. Povaříme asi 5 minut, dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a přidáme rybu nakrájenou nebo natrhanou na větší kusy. Na závěr ozdobíme čerstvým koriandrem.
Nutriční hodnoty (100 g):
Kalorická hodnota: 61 kcal
Bílkoviny: 3 g
Sacharidy: 4 g
Tuky: 4 g