Arašídové nugátky

Arašídové nugátky

Ingredience:
120 g tmavé vysokoprocentní čokolády
60 g kokosového oleje
120 g arašídového másla
100 g kokosového mléka (pevná část)
10 g erythritolu

Postup:
V misce v mikrovlnce nebo ve vodní lázni v kastrůlku rozpustíme 60 g čokolády spolu s 20 g kokosového oleje. Promícháme do hladké směsi. Směs nalijeme do připravené nádoby s potravinářskou fólií (ideálně cca 15×15 cm). Dáme do lednice ztuhnout.

Mezitím si svaříme v kastrůlku kokosové a arašídové máslo, dosladíme erythritolem a přidáme 20 g kokosového oleje. Za stálého míchání metličkou necháme chvíli povařit. Poté vlijeme na zatuhlou čokoládu. Vložíme do mrazáku a necháme důkladně zatuhnout.

Na závěr opět rozpustíme 60 g čokolády a 20 g kokosového oleje a nalijeme na zatuhlou vrstvu.

Před krájením necháme ztuhnout a krájení provádíme ostrým nožem namočeným v horké vodě, aby se kostky dobře krájely.

Uchováváme v lednici.