Citronové kuře a coleslaw z červeného zelí
Citronové kuře – ingredience:
8 kuřecích paliček
šťáva ze dvou citronů
4 stroužky česneku
½ lžičky sušeného chilli
tymián
sůl
pepř
Coleslaw z červeného zelí – ingredience:
500 g červeného zelí
70 g majonézy
150 g řeckého jogurtu
½ lžičky soli
¼ lžičky černého pepře
(1 lžička eryhtritolu – nemusí být)
1 lžíce octa
Postup:
Nejprve si připravíme marinádu. Smícháme šťávu z citronů s utřeným česnekem, chilli a tymiánem. Kuřecí paličky osušíme, osolíme a opepříme a dáme natěsno do misky.
Přelijeme připravenou marinádou, dobře promícháme a dáme do lednice na několik hodin nebo ideálně přes noc.
Rozehřejeme troubu nebo gril na 180 °C a do menšího pekáčku vložíme kuřecí paličky a opečeme dozlatova, přibližně 30 minut. V polovině času paličky otočíme.
Podáváme s coleslawem z červeného zelí nebo bylinkovým dipem z jogurtu či kysané smetany.
Červené zelí nakrájíme nebo nastrouháme najemno a dáme do větší mísy. V jiné misce smícháme majonézu, řecký jogurt, osolíme, opepříme, případně přidáme erythritol a dobře promícháme.
Teprve, když se sůl rozpustí v směsi majonézy a jogurtu, přidáme ocet. Můžeme ale dochutit solí neb octem podle chuti. Směs nalijeme na nakrájené červené zelí a dobře promícháme.
Necháme v lednici rozležet několik hodin, nejlépe přes noc, aby zelí zkřehlo.
Nutriční hodnoty (100g) (citronové kuře):
Kalorická hodnota: 160 kcal
Bílkoviny: 18 g
Sacharidy: 1 g
Tuky: 9 g
Nutriční hodnoty (100g) (coleslaw):
Kalorická hodnota: 110 kcal
Bílkoviny: 2 g
Sacharidy: 5 g
Tuky: 9 g