Pivní pomazánka z romaduru
Ingredience:
1 romadur
1/2 hermelínu (60 g)
30 g másla
pivo (dle chuti světlé či tmavé)
cibule
sůl
pepř
mletý kmín
sladká paprika
Postup:
Máslo vyndáme z lednice a necháme povolit na pokojovou teplotu. Romadur a hermelín pokrájíme na menší kostičky.
Sýrové kostičky rozmělníme v misce vidličkou spolu se změklým máslem do konzistence jakou si přejeme.
Přilijeme dvě až tři lžíce piva a dochutíme solí, pepřem, mletým kmínem a sladkou paprikou.
Pomazánku před servírováním vychladíme, dozdobíme najemno nakrájenou cibulí.
Nutriční hodnoty (100 g):
Energetická hodnota: 321 kcal
Bílkoviny: 15 g
Sacharidy: 2 g
Tuky: 28 g