Skořicoví šneci

Skořicoví šneci

Ingredience:
Těsto:

220 g nastrouhané mozzarelly
90 g krémového sýra (Lučina, Palouček, Gervais, apod.)
90 g mandlové mouky
1 lžička prášku do pečiva
1 lžíce mletého lněného semínka
1 lžička xanthanové gumy

Náplň:
40 g změklého másla
40 g pekanových nebo vlašských ořechů
2 lžičky mleté skořice
40 g eryhtritolu

Poleva:
40 g krémového sýra
20 ml smetany ke šlehání
10 g erythritolu

Postup:
Těsto:

V míse smícháme nastrouhanou mozzarellu s krémovým sýrem a dáme na minutu do mikrovlnné trouby na plný výkon. Dobře zamícháme změklé ingredience a dáme ještě jednou na 1 minutu do mikrovlnné trouby. Sýry musejí být zcela rozpuštěny a dobře spolu smíchány.

Mezitím smísíme všechny suché ingredience (mandlovou mouku, mleté lněné semínko, xanthanovou gumu, prášek do pečiva) a dobře vmícháme do sýrové hmoty.

Z těsta vytvoříme kouli a tu mezi dvěma pečícími papíry rozválíme do obdélníku. V misce smícháme změklé máslo se skořicí a erythritolem. Tuto hmotu rozmažeme po celé ploše vyváleného těsta a posypeme nahrubo nasekanými pekanovými nebo vlašskými ořechy.

Srolujeme od kraje na delší straně obdélníku. Poté krájíme asi na centimetr, centimetr a půl široké šneky, které klademe na pečící papír rozložený na plechu. Pečeme 15-20 minut na 180 °C. Když jsou šneky vychladlé můžeme je polít polevou ze smíchaného krémového sýra, šlehačky a erythritolu, které vymícháme společně dohladka.


Nutriční hodnoty (100 g) šneky:
Kalorická hodnota: 359 kcal
Bílkoviny: 14 g
Sacharidy: 5 g
Tuky: 32 g

Nutriční hodnoty (100 g) poleva:
Kalorická hodnota: 240 kcal
Bílkoviny: 5 g
Sacharidy: 2 g
Tuky: 23 g