Kakaový piškot s borůvkovou polevou
Ingredience:
Piškot:
Recept najdete zde
Do základního těsta přidáte dvě lžíce kakaa.
Krém:
250 g mascarpone
250 g tvarohu
200 g šlehačky na šlehání
50 g erythritolu
Borůvková poleva:
100 g borůvek
2 plátky želatiny
1-2 lžíce erythritolu (podle chuti, nemusí být)
Postup:
Do směsi na přípravu piškotu přidáme dvě lžíce kakaa a upečeme a dáme vychladit.
Na krém ušleháme do tuha šlehačku. Smícháme mascarpone s tvarohem a ušlehanovou šlehačkou, přidáme eryhtritol a dáme na upečený a vychladlý piškot.
Do mističky dáme nabobtnat do vody plátky želatiny na cca 10 minut.V kastrůlku krátce povaříme borůvky s trochou vody do té doby než se borůvky lehce rozvaří a odvaří se většina vody. Odstavíme a do ještě teplé, ne však horké, borůvkové směsi dáme nabobtnalou želatinu, kterou jsme předtím mírným pomačkáním zbavili přebytečné vody. Směs dobře promícháme až se želatina rozpustí.
Nalijeme na krém na piškotu a dáme vychladit do ledničky, až krém i borůvková poleva ztuhnou.