Skořicové řezy

Ingredience:
Korpus:
120 g mandlové mouky
45 g másla
20 g erythritolu
1 lžička skořice
Náplň:
250 g krémového sýra
250 g tučného tvarohu
3 menší vejce
45 g erythritolu
Na posypání:
20 g moučkového erythritolu
2 lžičky skořice
Postup:
Na korpus smíchejte všechny sypké suroviny a zalijte rozpuštěným máslem. Promíchejte a hmotu vmačkejte do formy (přibližně o velikosti 20×20 cm) vyloženou pečicím papírem. Pečte při 180°C přibližně 10 minut. Korpus nechte vychladnout.
Teplotu trouby snižte na 160°C. Ingredience na krém by měly mít pokojovou teplotu. Krémový sýr a tvaroh vyšlehejte spolu s erythritolem do krémové konzistence. Přidejte jedno po druhém vejce a ještě krátce vyšlehejte.
Hladký krém navrstvěte na korpus. Nakonec smíchejte moučkový erythritol (nebo jej rozmixujte na jemný prášek) spolu se skořicí a krém rovnoměrně posypte.
Pečte po dobu asi 20 minut, střed řezu by se měl ještě lehce klepat. Nechte vychladnout při pokojové teplotě a poté ještě vychlaďte v lednici alespoň 4 hodiny.
Nutriční hodnoty (100 g):
Kalorická hodnota: 263 kcal
Bílkoviny: 9 g
Sacharidy: 4 g
Tuky: 24 g