Frittata s rajčaty a hermelínem

Ingredience:
6 velkých vajec
50 ml smetany ke šlehání
40 g špenátových listů
50 g čedaru
30 g másla
12 cherry rajčátek
100 g hermelínu
sůl
pepř
Postup:
Vejce pošleháme se smetanou a nastrouhaným čedarem, osolíme a opepříme. Máslo rozpustíme na pánvi a necháme na něm zavadnout špenát.
Do koláčové formy vyložené pečicím papírem nalijeme vaječnou směs, poklademe špenátem, půlky cherry rajčátek a nakonec plátky hermelínu.
Dáme péci na 160 °C asi na 20-25 minut až frittata na povrchu zezlátne a bude dobře propečená.
Nutriční hodnoty (100 g):
Kalorická hodnota: 224 kcal
Bílkoviny: 12 g
Sacharidy: 2 g
Tuky: 19 g