Bramborový salát bez brambor

Bramborový salát bez brambor

Ingredience:
350 g květáku
270 g směsi hrášek/mrkev
150 g nakládaných okurek
100 g šunky
2 vejce
1 lžíce dijonské hořčice
4 lžíce majonézy
sůl, pepř
citronová šťáva

Postup:
Květák rozebereme na malé růžičky a uvaříme v osolené vodě na skus. Vejce uvaříme natvrdo.

Uvařený květák smícháme se směsí hrášku a mrkve, přidáme na kostičky nakrájené okurky a šunku.

Přidáme dijonskou hořčici, majonézu, sůl, pepř. Na závěr lehce vmícháme na kostičky nakrájené vejce.

Dochutíme pár kapkami citronu nebo lákem z okurek.


Nutriční hodnoty (100 g):
Kalorická hodnota: 109 kcal
Bílkoviny: 5 g
Sacharidy: 4 g
Tuky: 8 g