Vhodné potraviny

– maso: ryby, hovězí, vepřové, jehněčí, drůbeží
– mořské plody: krevety, mušle
– vejce
– listová zelenina: špenát, kapusta, salát, zelí atd.
– nadzemní zelenina: brokolice, květák, rajčata, papriky, okurky, cukety, lilek atd.
– mléčné výrobky: sýry, smetana, šlehačka, máslo
– ořechy: para, vlašské, pekanové, kešu, lískové atd.
– semínka: slunečnicové, dýňové, lněné, sezamové atd.
– avokádo
– bobulovité ovoce: maliny, angrešt, rybíz, borůvky, ostružiny
– jahody
– houby

– kvalitní oleje a tuky: kokosový, olivový, sezamový atd.
– sladidla: stévie, erythritol, xylitol atd.


– voda
– čaj
– káva
– víno (víno má přirozeně nízký počet sacharidů, jen je potřeba se vyvarovat doslazovaným a polosladkým vínům)
vzácně se může whisky, vodka atd. – u jakéhokoliv alkoholu je ale potřeba počítat s tím, že snižuje efektivitu odbourávání tuků