Nevhodné potraviny

pochutiny: sušenky, sladké pečivo, brambůrky
– obilniny (veškeré potraviny z nich): potraviny z pšenice (i špaldy), ovsa, žita, ječmene, kukuřice, rýže, quinoi, pohanky aj. – všechny obilniny mají průměrně kolem 60-70 g sacharidů na 100 g
– sacharidy: cukr, med, všechny sirupy (agávový, javorový atd.)
– ovoce: jablka, banány, pomeranče, meruňky, broskve atd.
– hlíznaté rostliny: brambory, batáty (ty jsou někdy tolerovány pro svůj poměrně nízký glykemický index, i když množství sacharidů je poměrně vysoké – přes 20 g/100 g)
– kořenová zelenina: mrkev, celer, petržel (nebo v malém množství)
– škroby: kukuřičný, bramborový, rýžový
– luštěniny: čočka, fazole, cizrna, hrách atd.


– slazené nápoje: limonády, džusy
– kávové nápoje: latte, cappuccino
– energetické a sportovní drinky
– pivo
polosuché a sladké víno
mléko