O nás

O nás


VERONIKA STRNADOVÁ

Od malička moc ráda jím a vařím. Jako hodně dívek a žen jsem se snažila vylepšit svou postavu pomocí všelijakých redukčních režimů, ale efekt se dostavil vždy pouze na omezenou dobu. Zároveň jsem nepřemýšlela o negativním dopadu těchto diet na své zdraví.
Ze svého pohledu považuji rozumné dodržování nízkosacharidového stravování za dlouhodobě udržitelné, bez většího omezování chutě či objemu stravy, které přináší mnoho zdravotních benefitů.
Tento náš kulinářský/stravovací projekt započal v roce 2018 a od té doby jsme měly šanci se dozvědět o tomto tématu více a naše vytvořená jídla jsme vyzkoušely nejen na rodině, ale i přátelích.
V práci se zabývám regulací příjmu potravy a biochemickými procesy probíhajícími v těle například obézního jedince. Nejsem lékařkou, ale široké znalosti z biochemie mi umožňují pochopit různé metabolické pochody a zároveň se kriticky zamyslet nad přínosy a negativy určitého stravování.
Doufám, že vám naše recepty přinesou nejen zlepšení zdravotního stavu, ale i potěší vaše chuťové pohárky.

LENKA ŽÁKOVÁ

Stejně jako Veronika, jsem odjakživa ráda vařila a jedla. Mlsný jazyk a touha po nových a netradičních chutích mě nutila zkoušet nové a nové recepty nejen ze všech koutů Česka, ale i světa. Kolikrát jsem na cestách zjistila, že mě více baví ochutnávání jídla než prohlížení pamětihodností.
Přemýšlet o jídle jsem začala postupně. Nejdříve při studiu biochemie, která mi umožnila spojit si chemické a metabolické děje v našem těle a potom po dětech a čtyřicátém roce věku, kdy spalování přijaté potravy není už to, co bývalo.
K nízkosacharidovému stravování jsem se dostala postupně a přirozeně. Nejsem zastánce drastických diet a omezování a low-carb strava mi umožňuje velkou rozmanitost v jídle a občas i výzvu na LC verzi nějakého oblíbeného pokrmu.
V práci se zabývám insulinem a diabetem, takže vidím i přínos v omezení sacharidů ve stravě u těchto pacientů a hlavně si umím vysvětlit jak se chovají jednotlivé suroviny v našem těle. Pevně věřím, že si některé z našich receptů oblíbíte a stanou se i vašimi oblíbenými.

KRISTÝNA LUKÁŠOVÁ

Jak už to tak v životě bývá, ty nejzajímavější a zpravidla nejlepší věci, se přihodí úplnou náhodou. Na holky a jejich projekt mě upozornila, jen tak mezi řečí, kamarádka.
Již na první pohled bylo vidět, že mají obrovský zápal, což mi bylo od začátku sympatické, protože jedině to, obyčejnému koníčku dodává na jedinečnosti. O tom, že celý jejich projekt má obrovský potenciál, nebylo potřeba váhat ani minutu. A tak slovo dalo slovo a vzájemná spolupráce založená na kulinářském umění ozvláštněném jedinečným umem holek, přetvořit z běžných jídel, jaká známe od našich maminek a babiček na low-carb verzi, bez zbytečného trápení a pocitu upírání si něčeho, byla na světě.
Stalo se tak příjemným osvěžením po letech, strávených nejprve ve škole a později v mém ateliéru. Spojily jsme síly, holky vytvořily báječná jídla a na mě zbylo už je jen zachytit tak, aby krása, která vzniká pod jejich rukama, byla přenositelnou inspirací, třeba i do vaší kuchyně. 

KONTAKTUJTE NÁS NA

lowcarblife@email.cz
nebo přes naše Facebookové stránky


SLEDUJTE NÁS