Vaječná omeleta

Vaječná omeleta

Ingredience (1 porce):
15 g másla
2 vejce
30 ml mléka
keříčkové rajče
půl avokáda
20 g šunky
25 g tvrdého sýra
sůl, pepř

Postup:
Vejce a mléko rozšleháme, až se začnou tvořit bublinky. Osolíme, opepříme čerstvě namletým pepřem.

Na pánvi rozehřejeme máslo a nalijeme vaječnou směs. Snížíme plamen a pomalu necháme omeletu ztuhnout.

Těsně před ztuhnutím do středu omelety nasypeme šunku nakrájenou na kostičky a nastrouhaný sýr.

Když je celá omeleta dostatečně ztuhlá, přidáme na střed rajčata nakrájená na kostičky a avokádo na plátky.

Od jednoho konce začneme omeletu rolovat a srolovanou přesuneme opatrně na talíř.

Můžeme dozdobit salátem, případně rukolou.


Nutriční hodnoty (100 g):
Energetická hodnota: 153 kcal
Bílkoviny: 7 g
Sacharidy: 2 g
Tuky: 13 g