Gratinované kedlubny

Ingredience:
300 g kedlubny
1 vejce
100 g zakysané smetany
50 g parmezánu
1/2 lžičky soli
pepř
máslo na vymazání formy
Postup:
Kedlubny oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
V míse smícháme zakysanou smetanu s vejcem, solí, pepřem a parmezánem.
Zapékací mísu dobře vymažeme máslem. Poklademe plátky kedlubny a na ně dáme část směsi zakysané smetany s vejcem a parmezánem. Poklademe další vrstvu kedluben a pokračujeme dokud nespotřebujeme všechny ingredience.
Poslední vrstva by měla být ochucená zakysaná smetana, kterou ještě posypeme lžící parmezánu.
Dáme péct při 180°C asi na 40 minut nebo dokud jsou kedlubny dostatečně měkké a na povrchu zezlátlé.
Výborné jako příloha k masu.
Nutriční hodnoty (100 g):
Energetická hodnota: 275 kcal
Bílkoviny: 4 g
Sacharidy: 5 g
Tuky: 4 g