Sýrovo-krevetový salát

Sýrovo-krevetový salát

Ingredience:
1 salátová okurka
150 g poloměkkého tučnějšího sýra (např. Gouda, Ementál apod.)
100 g krevet
sůl
pepř
majonéza nebo tučný jogurt podle chuti
bylinky
olej
černý sezam

Postup:
Sýr nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Okurku (podle chuti oloupanou nebo ne) nakrájíme také na kostičky stejně velké jako sýr. Přidáme k sýru.
Krevety na troše oleje osmahneme do růžova a odložíme.

Majonézu nebo jogurt ochutíme solí, pepřem a bylinkami (skvělé je sušené oregano, ale výborná je také nějaké italská bylinková kořenící směs). Přidáme ke směsi okurky a sýra a dobře promícháme.

Nandáme do pohárků nebo mističek, nahoru rozdělíme krevety a dáme před podáváním dobře vychladit. Těsně před podáváním posypeme černým sezamem.