Plněné košíčky

Plněné košíčky

Ingredience:
Košíčky:

80 g mandlové mouky
60 g nastrouhaných ořechů
10 g lněné mouky
1 žloutek
30 g erythritolu
80 g tuku (máslo, kokosový olej)
citronová kůra

Náplň:
60 g nasekaných ořechů
1 lžíce vody
30 g erythritolu
2-3 lžíce horké smetany

Postup:
Košíčky:

V misce smícháme všechny ingredience a vytvoříme těsto. Těsto dáme do ledničky, ideálně přes noc, bude se nám s ním lépe pracovat. Předehřejeme troubu na 160°C.

Formičky na košíčky naplníme těstem (formičky můžete vymazat tukem – záleží na zkušenostech s vašimi formičkami) a uděláme do středu důlek. Naplněné formičky dáme na plech a pečeme dozlatova, tj. kolem 10 minut.
Košíčky necháme vychladnout a potom vyklopíme.

Náplň:
Na pánvi povaříme erythritol s vodou do rozpuštění. Přidáme nastrouhané ořechy, zamícháme a přilejeme horkou smetanu. Vytvoříme jednolitou hmotu, akorát hustou tak, aby byla lepivá a nedrolila se.
Z hmoty vytvoříme kuličky nebo hrudky a dáme na košíčky.
Košíčky s náplní polijeme rozpuštěnou čokoládu a završíme půlkou oříšku.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *