Plněné mandlové košíčky
Ingredience:
těsto (na 14 košíčků):
200 g mandlové mouky
40 g kokosového oleje
40 g erythritolu
1 vejce
1 lžičky kypřícího prášku do pečiva
1 lžičky skořice
náplň:
240 g borůvek
60 g mascarpone
40 g erythritolu
1/2 lžičky skořice
Postup:
V míse si promícháme mandlovou mouku s práškem do pečiva, skořicí a erythritolem. Přidáme kokosový olej a vejce. Směs důkladně propojíme a necháme alespoň 30 minut odpočinout v lednici.
Vytvoříme si váleček, který rozdělíme na polovinu a půlku následně na sedm kousků. Kousky nejprve vytvarujeme do kuličky a pak vytvarujeme prsty do muffinové formy košíček. S těstem by se mělo dobře pracovat, nelepí se a pěkně drží tvar. Pokud je příliš řídké, přidejte mouku, pokud tuhé, přidejte trochu kokosového oleje.
Košíčky pečeme při 180°C dozlatova.
Mezitím si v rendlíčku si zahřejeme borůvky s erythritolem a skořicí. Směs necháme vařit na mírném stupni ohřevu až do zhoustnutí.
Vychladlé košíčky naplníme do poloviny mascarpone, které můžeme také dosladit (my nechaly sladké pouze borůvky) a nakonec polijeme borůvkami.
Nutriční hodnoty (100 g):
Energetická hodnota: 290 kcal
Bílkoviny: 7 g
Sacharidy: 10 g
Tuky: 27 g