Avokádová pěna
Ingredience:
1 avokádo
125 ml smetany ke šlehání
1 lžíce erythritolu
1/4 lžičky nastrouhané citronové kůry
Postup:
Zralé avokádo vydlabeme lžící ze slupky a rozmačkáme vidličkou či umixujeme mixérem do hladké kaše.
Smetanu vyšleháme do tuha, přidáme dle chuti 1-2 polévkové lžíce erythritolu. Do šlehačky opatrně vmícháme avokádo a dochutíme nastrouhanou kůrou z citronu či limetky bez chemického ošetření.
Avokádovou pěnu servírujeme buď samotnou či třeba s brownies. V lednici ve skleničce vydrží klidně 3-4 dny.
Nutriční hodnoty (100 g):
Energetická hodnota: 265 kcal
Bílkoviny: 2 g
Sacharidy: 4 g
Tuky: 26 g