Krémové houbové rizoto z květáku

Krémové houbové rizoto z květáku

Ingredience:
1 květák (hmotnost cca 1200 g)
30 g sušených hříbků
1 smetana ke šlehání (33 %)
sůl, pepř
25 g másla
50 g parmezánu

Postup:
Hříbky namočíme do vody. Syrový květák rozmixujeme v mixéru na částečky velikostně podobné rýži.

Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a smažíme do sklovata, přidáme pokrájené hříbky a opekáme než se odpaří voda z hub.

Přidáme rozmixovaný květák a promícháme a opekáme dokud květáková “rýže” není dostatečně měkká. Květák by ale neměl zhnědnout.

Směs zalijeme smetanou ke šlehání, osolíme, opepříme. Smetanu necháme na mírném plameni jemně zhoustnout do konzistence italského rizota.

Na závěr přimícháme strouhaný parmezán a dobře promícháme.


Nutriční hodnoty (100 g):
Energetická hodnota: 102 kcal
Bílkoviny: 4 g
Sacharidy: 5 g
Tuky: 7 g