Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

Ingredience:
200 g anglické slaniny
150 g strouhaného sýra (eidam, ementál, čedar)
4 vejce
250 ml smetany
sůl, pepř
nastrouhaný muškátový oříšek čerstvé bylinky (petržel, tymián)
máslo na vymazání

Postup:
Anglickou slaninu nakrájíme a na středním stupni ohřevu opečeme do zlatova. Dáme na ubrousek vsáknout přebytečný tuk.

Opečenou slaninu dáme do mísy, přidáme nastrouhaný sýr a promísíme. Přidáme vejce, osolíme, opepříme, přidáme nakrájené nebo nasekané bylinky. Nakonec přilijeme smetanu.

Máslem dobře vymažeme zapékací misku nebo menší mističky a přímo do misek dáme koláčovou náplň. Pečeme při 180°C 35-40 minut dozlatova.


Nutriční hodnoty (100 g):
Energetická hodnota: 310 kcal
Bílkoviny: 14 g
Sacharidy: 3 g
Tuky: 28 g