Trhané vepřové maso

Ingredience:
1 kg vepřové plece
1 lžíce soli
2 lžíce sladké papriky
2 lžičky mletého černého pepře
2 lžičky sušené hořčice
2 lžičky sušeného česneku
1/2 lžičky kajenského pepře
Postup:
Smícháme všechny ingredience na suchý rub a osušené maso v této směsi celé obalíme. Na kilo plece použijeme všechen rub.
Maso zabalíme nebo přikryjeme v míse alobalem a necháme „marinovat“ v suché směsi do druhého dne.
Druhý den maso umístíme do pekáčku, přikryjeme a pečeme při 150°C zhruba 4-5 hodin, až jdou jednotlivá vlákna masa vidličkou zcela snadno oddělit.
Během pečení můžete, pokud se z masa neuvolní dostatečné množství šťávy, podlít trochou vody, abyste na konci měli dostatečné množství výpeku a šťávy.
Po upečení necháme maso chvíli odpočinout a poté dvěma vidličkami „natrháme“ na jednotlivá vlákna, které smícháme společně s výpekem a šťávou z masa.
Maso můžeme použít jako hlavní chod, jako náplň teplého low-carb sendviče nebo i studené třeba s kyselou okurkou nebo jinou zeleninou.
Nutriční hodnoty (100 g):
Kalorická hodnota: 315 kcal
Bílkoviny: 25 g
Sacharidy: 6 g
Tuky: 15 g