Brokolicový krém

Brokolicový krém

Ingredience:
500 g brokolice
50 g másla
100 ml smetany ke šlehání
sůl, pepř
muškátový oříšek

Postup:
Do 1 litru osolené vody nebo zeleninového vývaru dáme vařit růžičky brokolice a necháme uvařit téměř do měkka.

Brokolici poté scedíme a zbylou vodu necháme povařit a mírně zredukovat. Dosolíme, dochutíme pepřem a muškátovým oříškem.

Růžičky brokolice vrátíme zpět do vývaru a tyčovým mixérem rozmixujeme na krém.

Přidáme máslo, povaříme a můžeme servírovat. Na talíři přidáme do polévky smetanu ke šlehání.


Nutriční hodnoty (100 g):
Energetická hodnota: 88 kcal
Bílkoviny: 2 g
Sacharidy: 3 g
Tuky: 8 g