Tiramisu

Tiramisu

Ingredience:
low-carb piškot (z poloviny dávky)
3 vejce, žloutky i bílky zvlášť
250 g mascarpone
1-2 lžíce erytritholu
100 ml silného espressa
kakao

Postup:
Mixérem vyšleháme žloutky do světlé pěny, přidáme erythritol a ručně zašleháme mascarpone až vznikne lehká „pěna“. Do pěny ručně opatrně přimícháme do tuha ušlehané bílky.

Mandlový piškot nakrájíme na shodné kousky, které naskládáme na dno skleničky, mističky nebo pekáčku podle naší představy.

Piškot zakapeme espresem, aby piškot byl akorát „namočený“. Na piškot dáme vrstvu krému, na něj poklademe další vrstvu piškotu, který opět pokapeme espresem. Na piškotu dáme druhou vrstvu krému a na závěr tiramisu posypeme kakaem.

Necháme rozležet do druhého dne.


Nutriční hodnoty (100 g):
Energetická hodnota: 252 kcal
Bílkoviny: 11 g
Sacharidy: 2 g
Tuky: 22 g


Piškot