Vepřový bůček po asijsku

Vepřový bůček po asijsku

Ingredience:
750 g vepřového bůčku
1 litr teplého kuřecího nebo zeleninového vývaru
3 stroužky česneku
3 cm nastrouhaného zázvoru

Omáčka:
2 lžíce oleje
sůl, pepř
2 cm zázvoru
trochu chilli
3 lžíce tmavé sójové omáčky
1 lžíce erythritolu
šťáva z půlky citronu

Postup:
Den dopředu naložíme bůček do marinády, která se skládá z teplého kuřecího nebo zeleninového vývaru, česneku a zázvoru. V marinádě necháme bůček ideálně přes noc.

Poté bůček vyjmeme a upečeme (můžeme péct při 120°C 4-5 hodin nebo při 180°C 1-2 hodiny) až je bůček měkký.

Vychladlý bůček nakrájíme na kostky.
Na pánev nalijeme olej a opékáme na něm kostky bůčky dozlatova.

Mezitím v misce smícháme všechny ingredience na polevu (sójovou omáčku, erythtritol, zázvor, chilli, citron, sůl a pepř) a nalejeme na opečený bůček.

Kostky za stálého opékání obalujeme v polevě až jsou tmavé a lepkavé. Vyjmeme na talířek a můžeme podávat buď teplé nebo studené.