Sezamové krekry

Sezamové krekry

Ingredience:
100 g mozzarelly
50 g mandlové mouky
vejce
1/2 lžičky granulovaného česneku
sezamové semínko (nebo jiný posyp)

Postup:
Mozzarellu vložíme do misky a vložíme na minutu do mikrovlnné trouby až se zcela roztaví. Poté přidáme mandlovou mouku smíchanou s granulovaným (sušeným) česnekem. Dobře mícháme, aby se mozzarella spojila s moukou a vytvořili jsme hladké měkké těsto.

Do těsta vlijeme půlku rozšlehaného vejce (rozšleháme jej ve skleničce a půlku obsahu vlijeme do těsta – druhou půlku si necháme na pomazání těsta) a dobře promísíme až vznikne hladké těsto.

Těsto vložíme na pečící papír a rozválíme do slabší vrstvy, kterou rádýlkem rozdělíme na kosočtverečky nebo tvary jaké si přejeme.

Předehřejeme troubu na 180°C. Druhou půlkou vejce pomažeme těsto na pekáči a posypeme vydatně seznamem. Pečeme 10-15 minut dokud krekry nejsou zlatavé.

Upečené a vychladlé krekry snadno nalámeme na části, které jsme vytvořili rádýlkem a můžeme podávat samostatně nebo s dipem či omáčkou.


Nutriční hodnoty (100 g):
Energetická hodnota: 315 kcal
Bílkoviny: 17 g
Sacharidy: 4 g
Tuky: 26 g