Hovězí směs s paprikou a zelím
Ingredience:
500 g hovězího masa
500 g nakrájeného bílého zelí
1 velká cibule
3 lžíce oleje
1 stroužek česneku
1 červená paprika
1/2 lžičky soli
1/4 lžičky mletého pepře
2 lžičky oregana
2 lžičky sladké papriky (nebo 1 lžička sladké a 1 lžička pálivé)
1 lžička sušeného česneku
1 lžička sušené cibule
100 g nastrouhaného sýra
Postup:
V hlubší pánvi na oleji osmahneme dosklovata nakrájenou cibuli. Přidáme hovězí maso a vidličkou rozmačkáme všechny větší kousky masa. Když je maso téměř hnědé, přidáme nakrájenou papriku a opékáme až paprika změkne.
Přidáme utřený nebo nadrobno nakrájený česnek a opékáme společně s masovou směsí asi minutu.
Přidáme všechno koření, sůl a pepř. Jako poslední přidáme nakrájenené zelí. Přikryjeme pokličkou a vaříme dohromady 15-20 minut dokud zelí není měkké.
Na závěr přidáme nastrouhaný sýr, dobře promícháme dokud se sýr nerozpustí ve směsi masa a zelí. Ještě teplé podáváme.
Nutriční hodnoty (100 g):
Energetická hodnota: 101 kcal
Bílkoviny: 9 g
Sacharidy: 3 g
Tuky: 7 g