Kedlubnovo-cuketový “bramborák” s koprovým cottage sýrem

Kedlubnovo-cuketový “bramborák” s koprovým cottage sýrem

Ingredience:
„Bramborák“:
200 g kedlubny
200 g cukety
2 vejce
2 lžíce lněné mouky
2 stroužky česneku
majoránka
pepř
sůl

Cottage sýr s koprem:
200 g cottage sýra
kopr
pepř
sůl

Postup:
Na hrubém struhadle nastrouháme cuketu i kedlubnu. Osolíme a dáme odležet na 15-20 minut. Poté pomocí utěrky nebo plátýnka vymačkáme co nejvíce tekutiny.

Vložíme do mísy, přidáme vejce, lněnou mouku, utřený česnek, majoránku, pepř a sůl.

Vytvoříme malé placičky a smažíme z obou stran na oleji dozlatova.

Cottage sýr smícháme s koprem a dochutíme solí a pepřem.

Nutriční hodnoty „bramborák“ (100 g):
Energetická hodnota: 85 kcal
Bílkoviny: 6 g
Sacharidy: 6 g
Tuky: 10 g

Nutriční hodnoty cottage sýr s koprem (100 g):
Energetická hodnota: 105 kcal
Bílkoviny: 12 g
Sacharidy: 3 g
Tuky: 5 g



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *