Kedlubnovo-cuketový “bramborák” s koprovým cottage sýrem
Ingredience:
„Bramborák“:
200 g kedlubny
200 g cukety
2 vejce
2 lžíce lněné mouky
2 stroužky česneku
majoránka
pepř
sůl
Cottage sýr s koprem:
200 g cottage sýra
kopr
pepř
sůl
Postup:
Na hrubém struhadle nastrouháme cuketu i kedlubnu. Osolíme a dáme odležet na 15-20 minut. Poté pomocí utěrky nebo plátýnka vymačkáme co nejvíce tekutiny.
Vložíme do mísy, přidáme vejce, lněnou mouku, utřený česnek, majoránku, pepř a sůl.
Vytvoříme malé placičky a smažíme z obou stran na oleji dozlatova.
Cottage sýr smícháme s koprem a dochutíme solí a pepřem.
Nutriční hodnoty „bramborák“ (100 g):
Energetická hodnota: 85 kcal
Bílkoviny: 6 g
Sacharidy: 6 g
Tuky: 10 g
Nutriční hodnoty cottage sýr s koprem (100 g):
Energetická hodnota: 105 kcal
Bílkoviny: 12 g
Sacharidy: 3 g
Tuky: 5 g