Krevetový salátek z květákové rýže

Krevetový salátek z květákové rýže

Ingredience:
200 g květákové rýže
170 g cukety
120 g rajčat
220 g čerstvých krevet
olivový olej
citronová šťáva
2 stroužky česneku
sůl, pepř

Postup:
Na oleji orestujeme na plátky nakrájený česnek. Přidáme krevety a opékáme než krevety zrůžoví. Osolíme a opepříme.

Krevety dáme stranou a na stejné pánvi orestujeme na kostičky nakrájené cukety, opékáme do změknutí a nakonec přidáme na kostičky nakrájená loupaná rajčata.

Rajčata si předem spaříme v horké vodě. Na rajče vyřízneme křížek, vložíme do horké vody a pod pokličkou necháme v horké vodě spařit, pak je zchladíme a oloupeme.

Do pánve vrátíme krevety a na závěr přimícháme květákovou rýži.

Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Salátek můžeme podávat vlažný či vychlazený.


Nutriční hodnoty (100 g):
Energetická hodnota: 68 kcal
Bílkoviny: 7 g
Sacharidy: 3 g
Tuky: 3 g