Škvarkový chléb
Ingredience:
110 g krémového sýra (Lučina, Gervais, Palouček apod.)
100 g nahrubo nastrouhané mozzarelly
2 vejce
15 g parmezánu
25 g nakrájených vepřových škvarků
7 g kypřícího prášku do pečiva
Postup:
Na plech dáme pečící papír a předehřejeme troubu na 180°C.
Krémový sýr a nastrouhanou mozzarellu dáme do velké mísy a vložíme do mikrovlnné trouby na 1 minutu. Zamícháme a vložíme do mikrovlnné trouby na další minutu. Sýry by měly být zcela rozpuštěny.
Přidáme vejce, parmezán, nakrájené vepřové škvarky a kypřící prášek. Zamícháme, až se celá směs spojí a je celistvá.
Rozložíme sýrovou směs na pečící papír, pečeme při 180°C asi 20 minut, necháme vychladnout.
Nakrájíme a můžeme použít na sendviče nebo jíst jenom tak.
Nutriční hodnoty (100 g):
Energetická hodnota: 228 kcal
Bílkoviny: 11 g
Sacharidy: 3 g
Tuky: 20 g