Mandlová mouka

Mandlová mouka

Mandlová mouka je poměrně základní surovinou nízkosacharidového stravování při pečení.

Mandlová mouka je vyráběna z loupaných mandlí, které jsou jemně namlety. Mandle obsahují řadu tělu prospěšných látek, vitamíny skupiny B, vitamín E a mnoho minerálů. Mandle jsou také bohatým zdrojem tuků a nenasycených mastných kyselin. Proto pokud chcete díky nízkosacharidovému stravování především snížit hmotnost, mandle konzumujte v přiměřeném množství.

Mandlovou mouku si lehce můžete vyrobit i doma, rozemletím suchých loupaných mandlích ve výkonném mixéru.

Mandlové mouky jsou již na trhu běžně dostupné, liší se však svou jemností/hrubostí a také obsahem tuků – od velmi jemné, suché mouky, až po klasicky rozemleté mandle. Proto vždy doporučujeme optimalizovat pečíci recepty na vaši mouku, tak, aby vám vyhovovala konzistence.