Linecké cukroví

Linecké cukroví

Ingredience:
230 g mandlové mouky
120 g másla
60 g erythritolu
1 lžička mandlového extraktu
1 plochá lžička mleté skořice
špetka soli
nízkosacharidová marmeláda

Postup:
Do mixéru dáme máslo spolu s erythritolem a promixujeme. Přidáme všechny ostatní suroviny, mandlovou mouku, mandlový extrakt, skořici a špetku soli a vše propojíme.

Těsto zabalíme do potravinové fólie a necháme vychladit. Poté si těsto rozdělíme na dvě půlky, druhou půlku vložíme zpět do lednice.

Mezi dvěma pečicími papíry těsto vyválíme na tenký plát a vykrajujeme požadované tvary. Pokud se kolečka nechtějí odlepit, naberte je tenkou obracečkou či širokým nožem. Takto zpracujeme i druhou půlku.

Pečeme při 160°C a hlídáme aby linecké nezhnědlo. Po vychladnutí promažeme marmeládou s nízkým obsahem cukru.