Stříkané pečivo

Stříkané pečivo

Ingredience:
Těsto:
230 g mandlové mouky
80 g moučkového erythritolu
100 g másla
1 vejce
špetka soli
½ vanilkového lusku nebo vanilkový extrakt

Poleva:
60 g tmavé čokolády
15 g kokosového oleje

Postup:
V mixéru smícháme mouku, erythritol a sůl a krátce pomixujeme. Na kostičky nakrájené změklé máslo přidáme k sypké směsi a opět pomixujeme. Nakonec přidáme vejce, vanilku a mixujeme než se utvoří koule.

Směs ještě ručně promícháme a přendáme do zdobícího sáčku nebo zdobičky a na pečicí papír stříkáme do požadovaného tvaru. S těstem by se mělo dobře pracovat. Pečeme při 180 °C pár minut dozlatova.

V misce si rozpustíme na kostičky nakrájenou čokoládu s kokosovým olejem. Vychladlá kolečka máčíme nebo přestříkáme polevou.