Kakaová roláda

Kakaová roláda

Ingredience:
6 vajec
60 g mandlové mouky
3 g kypřicího prášku do pečiva
2 g xanthanové gumy
40 g moučkového erythritolu
20 g kakaa
smetana ke šlehání
moučkový erythritol dle chuti

Postup:
Bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme do pevného tuhého sněhu. Žloutky spolu s moučkovým erythritolem vyšleháme do světle žluté nadýchanější hmoty.

V misce promícháme mandlovou mouku, kypřicí prášek, xanthanovou gumu a kakao.

Do žloutkové směsi nejprve opatrně přimícháme sypkou směs. Poté po 2 až 3 částech zlehka přimícháme vyšlehané bílky.

Směs rozetřeme na pečicí papír v cca 0,5 cm vrstvě a pečeme 15-20 min při 180°C. Ještě teplý plát opatrně zavineme pomocí utěrky do rolády a necháme stočený vychladnout.

V misce si ušleháme smetanou ke šlehání, kterou ještě případně můžeme dosladit dle chuti moučkovým erythritolem.

Promažeme vychladnutý plát a stočíme do rolády.