Bazalkové spirálky

Bazalkové spirálky

Ingredience:
100 g mandlové mouky
50 g másla
200 g mozzarelly
1 vejce
½ lžičky soli
1 lžička kypřicího prášku do pečiva
bazalkové pesto

Postup:
V misce si smícháme mandlovou mouku se solí a kypřicím práškem do pečiva. Přidáme vejce a promícháme.

Mozzarellu a máslo z lednice si nastrouháme nahrubo a dohromady rozpustíme buď několik minut v mikrovlnce nebo opatrně v kastrůlku. Když je směs rozpuštěná přilejeme k suchým surovinám a důkladně zpracujeme ve tvárné těsto. Pokud je směs příliš řídká přidáme ještě mandlovou mouku.

Mezi dvěma pečícími papíry vyválíme na tenký plát, který bohatě potřeme bazalkovým pestem. Nakrájíme nožem nebo rádýlkem na tenké plátky a zatočením vytvoříme tenkou tyčku.

Bazalkové pesto i těsto jsou poměrně mastné, ale nevadí, když bazalkové pesto bude vytékat i přes okraje.

Tyčky naskládáme na plech s pečícím papírem a pečeme dozlatova při 180°C.