Hermelínová pomazánka
Ingredience:
100 g šunky
120 g hermelínu
2 vejce
50 g majonézy
100 g krémového sýru (Lučina, Gervais, Palouček apod)
1 ks jarní cibulky
sůl
pepř
Postup:
Vejce uvaříme natvrdo a dáme vychladit. Šunku a hermelín nakrájíme na drobné kostičky, jarní cibulku očistíme a nakrájíme nadrobno.
Když jsou vejce vychladlá, oloupeme a nakrájíme také na drobné kostičky (nebo nastrouháme) k ostatním ingrediencím. Přidáme krémový sýr, majonézu a dobře promícháme.
Ochutíme solí a pepřem, znovu dobře promícháme a dáme vychladit.
Nutriční hodnoty (100 g):
Kalorická hodnota: 225 kcal
Bílkoviny: 13 g
Sacharidy: 1 g
Tuky: 19 g