Tuňáková pomazánka

Tuňáková pomazánka

Ingredience:
1 konzerva tuňáka v oleji
1 vejce
1 menší cibule
30 g másla
50 g majonézy
sůl, pepř
citrón

Postup:
Z konzervy tuňáka vylijeme přebytečný olej. Do misky nastrouháme nahrubo jedno vejce uvařené na tvrdo, přidáme najemno nakrájenou menší cibuli a tuňáka.

Přimícháme majonézu a máslo, které jsme na struhadle nastrouhali rovněž nahrubo.

Vše vymícháme, dochutíme solí, pepřem a pár kapkami citronu. Případně lžičkou dijonské hořčice.

Pomazánku servírujeme vychlazenou se salátem či nízkosacharidovým pečivem.


Nutriční hodnoty (100 g):
Energetická hodnota: 280 kcal
Bílkoviny: 13 g
Sacharidy: 2 g
Tuky: 24 g