Rychlo-nakládané žampiony

Rychlo-nakládané žampiony

Ingredience:
240 g malých žampionů
3 PL olivového oleje + olivový olej na zalití
60 g cibule
2-3 stroužky česneku
3 PL bílého vinného octa
šťáva z půlky citronu
tymián
rozmarýn
sůl
pepř

Postup:
Na olivovém oleji zlehka orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli a na plátky pokrájený česnek. Dáváme pozor aby směs nezhnědla. Přidáme očištěné žampiony a chvíli restujeme na mírném plameni. Osolíme, opepříme, přidáme tymián a rozmarýn a přilijeme vinný ocet.

Žampiony pustí šťávu, kterou necháme co nejvíce odvařit. Zchladlé žampiony vložíme do zavařovací skleničky a zalijeme olivovým olejem.

Takto zalité necháme rozležet alespoň do druhého dne, maximálně však 5 dní.